Do góry

Przekąski Przepis na:

Polędwiczki w dwóch odsłonach

Polędwiczki w dwóch odsłonach

Autor:

Przepisów i artykułów: 128 Ocena: 1152

Dodano:

Odsłon: 486

Ponieważ w sklepach coraz trudniej kupić dobrą wędlinę, taką bez chemicznych dodatków i dużej ilości soli, postanowiłam wziąść sprawę w swoje ręce. I oto kolejne pyszne odkrycie, dwie polędwiczki wieprzowe, jedna pachnąca ziołami, druga o smaku łagodnej musztardy. Do pieczenia nie użyłam soli i dzięki temu mięso zachowało swoją soczystość. Polecam i zachęcam do zrobienia takiej domowej wędliny

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Na patelni rozgrzać dobrze olej i krótko obsmażyć polędwiczki z każdej strony na rumiano. Rozgrzać piekarnik do temp.200°C Jedną obsmażoną polędwiczkę obficie posmarować z każdej strony musztardą, drugą obsypać pieprzem ziołowym, czosnkiem i majerankiem. Każdą z osobna owinąć szczelnie folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 minut. Po wyłączeniu piekarnika pozostawić polędwiczki do całkowitego wystygnięcia. Najlepiej pokroić w plastry dopiero drugiego dnia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń