Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ponieważ w sklepach coraz trudniej kupić dobrą wędlinę, taką bez chemicznych dodatków i dużej ilości soli, postanowiłam wziąść sprawę w swoje ręce. I oto kolejne pyszne odkrycie, dwie polędwiczki wieprzowe, jedna pachnąca ziołami, druga o smaku łagodnej musztardy. Do pieczenia nie użyłam soli i dzięki temu mięso zachowało swoją soczystość. Polecam i zachęcam do zrobienia takiej domowej wędliny
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 765
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5508
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9338
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 180
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 765
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5508
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9338
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 180
Składniki
Mięso dokładnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Na patelni rozgrzać dobrze olej i krótko obsmażyć polędwiczki z każdej strony na rumiano. Rozgrzać piekarnik do temp.200°C Jedną obsmażoną polędwiczkę obficie posmarować z każdej strony musztardą, drugą obsypać pieprzem ziołowym, czosnkiem i majerankiem. Każdą z osobna owinąć szczelnie folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika na 30 minut. Po wyłączeniu piekarnika pozostawić polędwiczki do całkowitego wystygnięcia. Najlepiej pokroić w plastry dopiero drugiego dnia.