Do góry

Przekąski Przepis na:

Polędwiczki zapiekane z serem i szynką

Polędwiczki zapiekane z serem i szynką

Autor:

Przepisów i artykułów: 578 Ocena: 5215

Dodano:

Odsłon: 2091

Szybka przekąska i bardzo dobra.

Składniki

  • 1 polędwiczka wieprzowa
  • 15 dag szynki
  • 15 dag sera żółtego
  • Sól
  • Pieprz
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Polędwiczki kroimy w plastry po czym delikatnie rozbijamy.
    2. Przyprawiamy solą oraz pieprzem.

  2. 3. Na każdy kawałek mięsa układamy po kawałku sera.

  3. 4. Ciasno zwijamy i owijamy szynką.

  4. 5. Każdą roladkę obsmażamy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
    6. Roladki układamy na blaszkę wyłożoną papierem.
    7. Zapiekamy 20 minut w 180˚C

  5. 8. Polędwiczki wykładamy na półmisek.
    9. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 09 stycznia 2018 Pychotka, ale dziś sobie tylko popatrzę, bo obiad za niedługo ;)

Super polędwiczki i zdecydowanie wolę te zapiekane niż smażone, czy też duszone, choć smak wszystkich jest świetny :)

Te 18-cie z blaszki nie byłbym w stanie odpowiednio podzielić, choć już te 15-cie z talerza tak xD
Trzy zapewne zostały dla krówek i jeżyka ;)
Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń