Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki z ryżu i ziemniaków najczęściej podaje się jako zakąskę do piwa lub drinków we Włoszech. Z dodatkiem surówki smakują niesamowicie.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182167
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182167
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Składniki
Do wrzątku wrzucamy pokrojone w mniejszą kostkę ziemniaki, gotujemy. Do ziemniaków dodajemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Całość odsączamy, studzimy. Dodajemy mąkę, posiekaną natkę, starty parmezan, jajka, sól, pieprz, dokładnie mieszamy. Z przygotowanego ciasta formujemy podłużne kotleciki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanej oliwie. Podajemy na gorąco.