Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki z ryżu i ziemniaków najczęściej podaje się jako zakąskę do piwa lub drinków we Włoszech. Z dodatkiem surówki smakują niesamowicie.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 27
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 12180
Strogonow z kurczaka to przepyszne danie jednogarnkowe które często przygotow...
Odsłon: 16286
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 27
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 12180
Strogonow z kurczaka to przepyszne danie jednogarnkowe które często przygotow...
Odsłon: 16286
Składniki
Do wrzątku wrzucamy pokrojone w mniejszą kostkę ziemniaki, gotujemy. Do ziemniaków dodajemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Całość odsączamy, studzimy. Dodajemy mąkę, posiekaną natkę, starty parmezan, jajka, sól, pieprz, dokładnie mieszamy. Z przygotowanego ciasta formujemy podłużne kotleciki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanej oliwie. Podajemy na gorąco.