Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotleciki z ryżu i ziemniaków najczęściej podaje się jako zakąskę do piwa lub drinków we Włoszech. Z dodatkiem surówki smakują niesamowicie.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5878
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8974
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8246
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5649
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5878
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8974
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8246
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5649
Składniki
Do wrzątku wrzucamy pokrojone w mniejszą kostkę ziemniaki, gotujemy. Do ziemniaków dodajemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Całość odsączamy, studzimy. Dodajemy mąkę, posiekaną natkę, starty parmezan, jajka, sól, pieprz, dokładnie mieszamy. Z przygotowanego ciasta formujemy podłużne kotleciki, obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanej oliwie. Podajemy na gorąco.