Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułka inspirowana ogrodem. Smaczna o pięknym zielonym kolorze . Wspaniale sprawdza się z wędliną, serem jak i z powidłami. Doskonała do hamburgerów na ogrodowe przyjęcie. I chociaż nasturcje pochodzą z Ameryki to tak się zadomowiły w POLSCE że traktujemy je jak swoje.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 502
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 802
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 502
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 802
Składniki
Wychodzi 7-8 bułek. Opłukane i osuszone zielone liście zmiksuj z 100 ml ciepłej wody. Potem dodaj resztę wody. Wlej zieloną masę do miski , dodaj cukier i drożdże. Wymieszaj i odstaw na 10 minut. W większej misce wymieszaj, mąkę, olej i sól. Dodaj zieloną mieszankę, wymieszaj i zagnieć ciasto. Moje wyszło dość luźne. Przykryj miskę i odstaw na 40-60 minut. Potem podsypując mąką uformuj 7 bułek. Ułóż na blasze z papierem do pieczenia przykryj i odstaw na 10-15 minut. Piecz w 180 C około 30 minut.