Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułka inspirowana ogrodem. Smaczna o pięknym zielonym kolorze . Wspaniale sprawdza się z wędliną, serem jak i z powidłami. Doskonała do hamburgerów na ogrodowe przyjęcie. I chociaż nasturcje pochodzą z Ameryki to tak się zadomowiły w POLSCE że traktujemy je jak swoje.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 326
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 176
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 58
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 560
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 326
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 176
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 58
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 560
Składniki
Wychodzi 7-8 bułek. Opłukane i osuszone zielone liście zmiksuj z 100 ml ciepłej wody. Potem dodaj resztę wody. Wlej zieloną masę do miski , dodaj cukier i drożdże. Wymieszaj i odstaw na 10 minut. W większej misce wymieszaj, mąkę, olej i sól. Dodaj zieloną mieszankę, wymieszaj i zagnieć ciasto. Moje wyszło dość luźne. Przykryj miskę i odstaw na 40-60 minut. Potem podsypując mąką uformuj 7 bułek. Ułóż na blasze z papierem do pieczenia przykryj i odstaw na 10-15 minut. Piecz w 180 C około 30 minut.