Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polski akcent - parówki. Francuski akcent - ciasto francuskie. Bardzo smakowity sojusz!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7973
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1316
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13756
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7973
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1316
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13756
Składniki
Użyłam gotowego ciasta francuskiego z Biedronki, wyszło mi 8 cygaretek. Ciasto francuskie przekroiłam wzdłuż na pół. Na każdym z pasów ciasta układałam pół parówki, półtalarek cebuli, plasterek goudy, szczyptę granulowanego czosnku. Zawijałam nadzienie w cygaretkę, odcinałam ciasto, zalepiałam szczelnie. Czynności powtarzałam do wykończenia pasa ciasta. Cygaretki posmarowałam rozmąconym jajkiem. Piekłam 16 minut w 180 stopniach.
Cygaretki można polać ketchupem