Do góry

Przekąski Przepis na:

Pomidory faszerowane pęczakiem i szparagami

Pomidory faszerowane pęczakiem i szparagami

Autor:

Przepisów i artykułów: 346 Ocena: 8166

Dodano:

Odsłon: 203

Pyszna przekąska pachnąca ziołami :)

Składniki

  • Pomidory (u mnie 4 szt)
  • Kasza pęczak ugotowana 1/2 szklanki
  • Szparagi zielone 3-4 szt
  • Pomidory suszone z oliwy 2-3 szt
  • Natka pietruszki
  • Czosnek 1-2 ząbki
  • Oregano suszone do smaku
  • Tymianek suszony do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Na sos :
  • Oliwa ok 3-4 łyżki
  • Sok z cytryny 2 łyżki
  • Orzechy włoskie posiekane 2 łyżki
  • Bazylia świeża posiekana 3 łyżki
  • Pieprz,sól do smaku
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Pomidory faszerowane pęczakiem i szparagami

Przygotowanie

  1. Pomidory umyć,obrać ze skórki i wydrążyć środek.

    Ugotowaną kaszę pęczak wymieszać ze "środkiem" pomidorów,pokrojonymi drobno suszonymi pomidorami,posiekaną natką pietruszki,pokrojonymi na drobno szparagami,przeciśniętym przez praskę czosnkiem,oregano,tymiankiem i pieprzem.

    Przygotowany farsz nałożyć do wydrążonych pomidorów a następnie ułożyć je w naczyniu do zapiekania.Piec w temp.180 st ok 20 min.

    Składniki sosu dokładnie wymieszać i polać wyłożone z piekarnika pomidory,
    Smacznego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (12)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń