Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
4 porcje 154 kcal 13,6 białka 9,7 tłuszczu 112,5 mg cholesterolu 1,9 błonnika
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 153
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 38
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 153
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 26
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 38
Składniki
Do miseczki włożyć makrele, wlać połowę sosu i dobrze rozgnieść widelcem.. Jaja obrać,pokroić w plasterki. Odłożyć 4 plasterki do przybrania, resztę posiekać na talerzyku, a później rozgnieść widelcem na gładką masę Dodać masę jajeczną do ryby, osolić do smaku i posypać szczyptą świeżo zmielonego pieprzu.
Pomidory umyć i osuszyć. ściąć ostrym nożem czubki łyżeczką wyjąć miąższ (zostawić na około 5 mm ścianki) tak,żeby nie uszkodzić ścianek. Masę jajeczno-rybną nałożyć do pomidorów Ułożyć na półmisku listki sałaty,na listkach umieścić pomidory przybrać z wierzchu połówkami plasterków jaj,obok sałaty położyć gałązki zieleniny. Podawać z pieczywem i masłem.