Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
4 porcje 154 kcal 13,6 białka 9,7 tłuszczu 112,5 mg cholesterolu 1,9 błonnika
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12594
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1429
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13662
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5745
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12594
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1429
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13662
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5745
Składniki
Do miseczki włożyć makrele, wlać połowę sosu i dobrze rozgnieść widelcem.. Jaja obrać,pokroić w plasterki. Odłożyć 4 plasterki do przybrania, resztę posiekać na talerzyku, a później rozgnieść widelcem na gładką masę Dodać masę jajeczną do ryby, osolić do smaku i posypać szczyptą świeżo zmielonego pieprzu.
Pomidory umyć i osuszyć. ściąć ostrym nożem czubki łyżeczką wyjąć miąższ (zostawić na około 5 mm ścianki) tak,żeby nie uszkodzić ścianek. Masę jajeczno-rybną nałożyć do pomidorów Ułożyć na półmisku listki sałaty,na listkach umieścić pomidory przybrać z wierzchu połówkami plasterków jaj,obok sałaty położyć gałązki zieleniny. Podawać z pieczywem i masłem.