Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie pomidorki nadziewane,można zrobić w piekarniku lub na grillu:)
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34686
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 916
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 377
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4009
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34686
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 916
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 377
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 4009
Składniki
Sześć pomidorów umyć,od strony ogonka odciąć "czapeczki"(na 1/3 wysokości pomidorka).Lekko wydrążyć.Resztę pomidorów sparzyć,obrać ze skórki wraz z wydrążonym miąższem i odciętymi częściami posiekać.
Cebulę obrać,umyć i posiekać.Połączyć ją z pomidorami i drobno pokrojonym czosnkiem.Posolić.Dusić pod przykryciem,aż woda odparuje.
Natkę i bazylię opłukać,drobno posiekać.Razem z pokrojoną w kostkę szynką dodać do podduszonych pomidorów.
Nadzieniem napełnić wydrążone pomidory,każdy posypać łyżeczką bułki tartej i obłożyć wiórkami masła.
Pomidory ułożyć w wysmarowanym masłem żaroodpornej formie,piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopniC lub grillować na aluminiowej tacce.