Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i szybkie pomidorki nadziewane,można zrobić w piekarniku lub na grillu:)
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1982
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101762
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6194
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 1982
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101762
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6194
Składniki
Sześć pomidorów umyć,od strony ogonka odciąć "czapeczki"(na 1/3 wysokości pomidorka).Lekko wydrążyć.Resztę pomidorów sparzyć,obrać ze skórki wraz z wydrążonym miąższem i odciętymi częściami posiekać.
Cebulę obrać,umyć i posiekać.Połączyć ją z pomidorami i drobno pokrojonym czosnkiem.Posolić.Dusić pod przykryciem,aż woda odparuje.
Natkę i bazylię opłukać,drobno posiekać.Razem z pokrojoną w kostkę szynką dodać do podduszonych pomidorów.
Nadzieniem napełnić wydrążone pomidory,każdy posypać łyżeczką bułki tartej i obłożyć wiórkami masła.
Pomidory ułożyć w wysmarowanym masłem żaroodpornej formie,piec 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopniC lub grillować na aluminiowej tacce.