Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory o tej porze roku smakują najlepiej. Właśnie teraz jemy ich najwięcej. Dlatego polecam dziś pomidory pod pierzynką. Plastry pomidorów, posypane serem żółtym i polane sosem czosnkowym. Fajna przekąska na imprezę, ale też świetny dodatek do grilla czy obiadu.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 595
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1566
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8966
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 595
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1566
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 8966
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać majonez, jogurt i śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać. Gotowy sos schłodzić w lodówce.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry. Ułożyć na talerzu, lub półmisku. Posypać delikatnie solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.
Ser zetrzeć na tarce, wyłożyć na pomidory. Wszystko przykryć sosem czosnkowym.