Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory o tej porze roku smakują najlepiej. Właśnie teraz jemy ich najwięcej. Dlatego polecam dziś pomidory pod pierzynką. Plastry pomidorów, posypane serem żółtym i polane sosem czosnkowym. Fajna przekąska na imprezę, ale też świetny dodatek do grilla czy obiadu.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34880
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15977
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34880
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15977
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać majonez, jogurt i śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać. Gotowy sos schłodzić w lodówce.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry. Ułożyć na talerzu, lub półmisku. Posypać delikatnie solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.
Ser zetrzeć na tarce, wyłożyć na pomidory. Wszystko przykryć sosem czosnkowym.