Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory o tej porze roku smakują najlepiej. Właśnie teraz jemy ich najwięcej. Dlatego polecam dziś pomidory pod pierzynką. Plastry pomidorów, posypane serem żółtym i polane sosem czosnkowym. Fajna przekąska na imprezę, ale też świetny dodatek do grilla czy obiadu.
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1210
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2859
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 78402
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 367
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1210
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2859
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 78402
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 367
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać majonez, jogurt i śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać. Gotowy sos schłodzić w lodówce.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry. Ułożyć na talerzu, lub półmisku. Posypać delikatnie solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.
Ser zetrzeć na tarce, wyłożyć na pomidory. Wszystko przykryć sosem czosnkowym.