Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory o tej porze roku smakują najlepiej. Właśnie teraz jemy ich najwięcej. Dlatego polecam dziś pomidory pod pierzynką. Plastry pomidorów, posypane serem żółtym i polane sosem czosnkowym. Fajna przekąska na imprezę, ale też świetny dodatek do grilla czy obiadu.
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 56
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 228
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 599
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 238
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2423
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 56
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 228
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 599
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 238
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2423
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać majonez, jogurt i śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać. Gotowy sos schłodzić w lodówce.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry. Ułożyć na talerzu, lub półmisku. Posypać delikatnie solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.
Ser zetrzeć na tarce, wyłożyć na pomidory. Wszystko przykryć sosem czosnkowym.