Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory o tej porze roku smakują najlepiej. Właśnie teraz jemy ich najwięcej. Dlatego polecam dziś pomidory pod pierzynką. Plastry pomidorów, posypane serem żółtym i polane sosem czosnkowym. Fajna przekąska na imprezę, ale też świetny dodatek do grilla czy obiadu.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8643
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7216
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4931
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327864
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8643
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7216
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4931
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327864
Składniki
Czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać majonez, jogurt i śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem. Wszystko razem wymieszać. Gotowy sos schłodzić w lodówce.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w plastry. Ułożyć na talerzu, lub półmisku. Posypać delikatnie solą, pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.
Ser zetrzeć na tarce, wyłożyć na pomidory. Wszystko przykryć sosem czosnkowym.