Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popcorn z airfryera to prawdziwy majstersztyk! Przygotujesz go w mniej niż 10 minut, a z pewnością jest on zdrowszy od tego przygotowywanego na patelni czy w kuchence mikrofalowej, bo nie wymaga użycia tłuszczu! Jeśli jednak chcesz, z powodzeniem możesz podać go z masłem i ulubionymi przyprawami. Wszystko także bez najmniejszego śladu bałaganu. Jeśli szukasz sprawdzonego pomysłu na dodatek do wieczoru filmowego, to popcorn z airfryera będzie idealny!
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 128
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 225
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 128
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 225
Składniki
Frytkownicę powietrzną rozgrzej do temperatury 200 st. Celsjusza przez 5 minut.
Dno koszyka wyłóż grubą warstwą folii aluminiowej. Połóż ziarna popcornu w jednej warstwie na dnie. Nie przykrywaj całego kosza, bo wentylacja jest niezbędna do prawidłowego uprażenia. Nie wkładaj też zbyt wielu ziaren, bo zawiasy urządzenia mogą się spalić.
Umieść koszyk w urządzeniu i smaż całość przez 8 minut. Wyłącz frytkownicę, ale pozostaw kukurydzę w środku przez kolejne 30 sekund.
Wyjmij kosz z frytkownicy i przełóż popcorn do miski. Posyp go solą lub innymi ulubionymi dodatkami.
Popcorn z airfryera podawaj natychmiast, póki jeszcze jest ciepły. Taki smakuje najlepiej.
Uprażone ziarna przechowuj w szczelnym pojemniku przez maksymalnie tydzień.