Do góry

Przekąski Przepis na:

Potrawka gruzińska (Kaurma)

Potrawka gruzińska (Kaurma)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18869

Dodano:

Odsłon: 1663

Bardzo smaczna i aromatyczna przekąska.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Potrawka gruzińska (Kaurma)

Przygotowanie

  1. Sposób przygotowania:
    Fasolkę umyć i zalać dwoma szklankami gorącej wody i ugotować do miękkości, cebulę obrać, drobno posiekać, podsmażyć na maśle i włożyć odsączoną fasolkę, tymianek i zieleninę. Doprawić solą i pieprzem, sokiem z cytryny, chwilę poddusić i zalać roztrzepanymi jajkami. Przykryć i trzymać na bardzo wolnym ogniu aż jajka delikatnie się zetną. Ozdobić świeżymi ziołami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń