Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna potrawka ze szpinaku nadającą się na szybki obiad dla zabieganych i nie tylko. Jest prosta i szybka w przygotowaniu ale te na każdą kieszeń.
garnek, patelnia, praska do czosnku, nóż,
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1143
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1737
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5832
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1143
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1737
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5832
Składniki
1. Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oleju, aby makaron nam się nie posklejał. Po ugotowaniu makaron przepłukać zimną wodą. 2. Szpinak rozmrażamy i podsmażamy na oleju. Do szpinaku dodajemy zbindowany seler naciowy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz odrobinę czosnku granulowanego. 3. Pieczarki obrać, pokroić w plastry i podsmażyć dodając przyprawy. 4. Pieczarki połączyć ze szpinakiem i chwile podusić. 5. Ugotowany makaron nałożyć na talerz i polać szpinakiem.