Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakująca, prosta i bardzo zdrowa przekąska, która nie pójdzie w biodra
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5325
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 870
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5065
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1328
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5325
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 870
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11750
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5065
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1328
Składniki
Ciecierzycę moczymy w wodzie z dodatkiem sody oczyszczonej przez noc (lub 24 godz.). Następnie wodę odlewamy i nasiona gotujemy al dente w świeżej wodzie. Odcedzamy i osuszamy na papierowym ręczniku. W miseczce cieciorkę mieszamy z oliwą, wędzoną papryką, kuminem i solą, a następnie przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, funkcja grill, aż stanie się złocista. Serwujemy ze świeżym , lekko przesiekanym tymiankiem. Pysznie, szybko i zdrowo. Prościej się nie da :)
po więcej ciekawych przepisów i artykułów zapraszam na www.kateskitchen.pl