Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakująca, prosta i bardzo zdrowa przekąska, która nie pójdzie w biodra
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 49
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31208
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 385
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1478
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 49
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31208
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 385
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1478
Składniki
Ciecierzycę moczymy w wodzie z dodatkiem sody oczyszczonej przez noc (lub 24 godz.). Następnie wodę odlewamy i nasiona gotujemy al dente w świeżej wodzie. Odcedzamy i osuszamy na papierowym ręczniku. W miseczce cieciorkę mieszamy z oliwą, wędzoną papryką, kuminem i solą, a następnie przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, funkcja grill, aż stanie się złocista. Serwujemy ze świeżym , lekko przesiekanym tymiankiem. Pysznie, szybko i zdrowo. Prościej się nie da :)
po więcej ciekawych przepisów i artykułów zapraszam na www.kateskitchen.pl