Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam przekąskę z ciasta francuskiego – rogaliki z serkiem i łososiem. Rogaliki te są idealne na każdą okazję, zarówno na przyjęcia, jak i na codzienną przekąskę. Łatwe w przygotowaniu, a zarazem eleganckie i smaczne, z pewnością zachwycą wszystkich gości. Możesz je podać zarówno na ciepło, jak i na zimno, co czyni je bardzo wszechstronną przekąską. Smak delikatnego ciasta francuskiego, połączony z kremowym serkiem i soczystym łososiem, tworzy niezapomnianą kompozycję smaków. Spróbuj sam i przekonaj się, jak proste i pyszne mogą być domowe rogaliki
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 248
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3616
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 933
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4183
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 248
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 770
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3616
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 747
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy trójkąty i i zwijamy rogaliki. Każdy rogali smarujemy roztrzepanym żółtkiem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 210 stopni i pieczemy ok 12-15 minut. Upieczone i wystudzone rogaliki przecinamy na pół smarujemy serkiem śmietankowym i dodajemy ulubione dodatki.