Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam szybką , prostą w przygotowaniu , bardzo smaczną przekąskę. Tortilla ze szpinakiem i pieczarkami smakuje wyśmienicie. Moi domownicy bardom lubią takie przekąski więc je często przygotowuję.
patelnia, wykałaczki lub patyczki do szaszłyków podzielone na pół, folia aluminiowa , łyżka,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5631
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 242
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29948
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5631
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 940
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 242
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 29948
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 77
Składniki
Na patelni rozgrzać masło , dodać rozmrożony lecz odciśnięty z nadmiaru wody szpinak. Smażyć do całkowitego wyparowania wody, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku , sól i pieprz do smaku. Wystudzić. Pieczarki oczyścić, pokroić w pół plastry , podsmażyć na gorącym maśle dodając do smaku soli , gdy pieczarki będą miękkie dodać pokrojoną cebulę i jeszcze smażyć kilka minut. Również wystudzić. Placki tortilli posmarować serkiem topionym, rozłożyć usmażony szpinak na szpinak usmażone pieczarki. Ciasno zwinąć w rulon, owinąć folią aluminiową i włożyć na 2 - 3 godziny do lodówki po czym wyjąc zdjąć folie , spiąć wykałaczkami i pokroić w paski o szerokości 1,5 cm. Smacznego .