Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam szybką , prostą w przygotowaniu , bardzo smaczną przekąskę. Tortilla ze szpinakiem i pieczarkami smakuje wyśmienicie. Moi domownicy bardom lubią takie przekąski więc je często przygotowuję.
patelnia, wykałaczki lub patyczki do szaszłyków podzielone na pół, folia aluminiowa , łyżka,
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2957
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2957
Składniki
Na patelni rozgrzać masło , dodać rozmrożony lecz odciśnięty z nadmiaru wody szpinak. Smażyć do całkowitego wyparowania wody, dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku , sól i pieprz do smaku. Wystudzić. Pieczarki oczyścić, pokroić w pół plastry , podsmażyć na gorącym maśle dodając do smaku soli , gdy pieczarki będą miękkie dodać pokrojoną cebulę i jeszcze smażyć kilka minut. Również wystudzić. Placki tortilli posmarować serkiem topionym, rozłożyć usmażony szpinak na szpinak usmażone pieczarki. Ciasno zwinąć w rulon, owinąć folią aluminiową i włożyć na 2 - 3 godziny do lodówki po czym wyjąc zdjąć folie , spiąć wykałaczkami i pokroić w paski o szerokości 1,5 cm. Smacznego .