Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąskę z chleba tostowego, na jeden kęs. Do sakiewki z chleba tostowego można użyć dowolnego wytrawnego nadzienia. Ja użyłam tradycyjnej sałatki jarzynowej, ale można też użyć pasty jajecznej, pasty rybne, twarogowe lub dowolną ulubioną sałatkę.
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 281
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 154
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 176
Pyszna sałatka i pożywna sałatka z tortellini to moja propozycja na pyszny i...
Odsłon: 281
To bardzo smaczne i aromatyczne danie. Mięsko wychodzi miękkie i delikatne, p...
Odsłon: 154
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 176
Składniki
Nie podaję ilości użytych składników bo każdy może przygotować dowolną ilość przekąsek. Chleb tostowy pszenny lub pełnoziarnisty, przecinamy na trójkąty, każdy trójkąt wałkujemy aby był bardziej elastyczny i podatny na zwijanie. Boki trójkątów spinamy wykałaczką (dokładny sposób zwijania pokazany na filmie). Gotowe sakiewki podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez 5-7 minut. Przestudzone sakiewki nadziewamy ulubionym wytrawnym nadzieniem. Ja użyłam tradycyjnej sałatki jarzynowej, ale można też użyć pasty jajecznej, pasty rybne, twarogowe lub dowolną ulubioną sałatkę.