Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąskę z chleba tostowego, na jeden kęs. Do sakiewki z chleba tostowego można użyć dowolnego wytrawnego nadzienia. Ja użyłam tradycyjnej sałatki jarzynowej, ale można też użyć pasty jajecznej, pasty rybne, twarogowe lub dowolną ulubioną sałatkę.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7273
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2729
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20256
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 594
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7273
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2729
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20256
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 594
Składniki
Nie podaję ilości użytych składników bo każdy może przygotować dowolną ilość przekąsek. Chleb tostowy pszenny lub pełnoziarnisty, przecinamy na trójkąty, każdy trójkąt wałkujemy aby był bardziej elastyczny i podatny na zwijanie. Boki trójkątów spinamy wykałaczką (dokładny sposób zwijania pokazany na filmie). Gotowe sakiewki podpiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, przez 5-7 minut. Przestudzone sakiewki nadziewamy ulubionym wytrawnym nadzieniem. Ja użyłam tradycyjnej sałatki jarzynowej, ale można też użyć pasty jajecznej, pasty rybne, twarogowe lub dowolną ulubioną sałatkę.