Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ekspresowe przekąski z ciasta francuskiego. Sprawdzą się jako ciepły poczęstunek dla niezapowiedzianych gości. Składniki na te wyjątkowe przekąski warto mieć zawsze w lodówce. Tylko 10 minut roboty i 15 minut pieczenia.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19842
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 484
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6894
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242832
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19842
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 483
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 484
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6894
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242832
Składniki
Piekarnik rozgrzej do 190 stopni.
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego i podziel go na 8 równej wielkości kwadratów.
Każdy z wyciętych kawałków ciasta francuskiego posmaruj łyżeczką dowolnego pesto zachowując około 5 mm marginesu z każdej strony (ja używam najczęściej pesto z bazylii lub z suszonych pomidorów).
Pomidory pokrój na plasterki i ułóż na jednej części ciasta. Na wierzch pomidorów połóż po kawałku sera mozzarella. Kwadraty z ciasta francuskiego złóż na pół. Zlep brzegi przy użyciu widelca.
Jajko wbij do miski i rozkłóć widelcem.
Przekąski z ciasta francuskiego posmaruj od góry rozmąconym jajkiem i ponacinaj w poprzek nożem. Na koniec przekąski możesz oprószyć ziarnami sezamu.
Przekąski z ciasta francuskiego piecz przez około 15 minut (do zarumienienia ciasta).