Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe przekąski z ciasta francuskiego z farszem pieczarkowo-paprykowym. Świetnie zastąpią tradycyjne krokiety np. do barszczu. Idealne na imprezę czy oglądanie meczu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116670
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7986
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3010
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1560
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1302
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116670
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7986
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3010
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1560
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1302
Składniki
Farsz: pieczarki i cebulę oczyszczamy i obieramy a następnie kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy z nasion i również kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy na nim warzywa. Doprawiamy do smaku ale tak bardziej na pikantnie:) Gdy pieczarki będą miękkie i woda z nich odparuje odstawiamy farsz do wystudzenia. Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy i wykrawamy z niego kwadraty, na które nakładamy porcje farszu, składamy na pół i zlepiamy pierożki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy ok. 15 min - do zrumienienia.