Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe przekąski z ciasta francuskiego z farszem pieczarkowo-paprykowym. Świetnie zastąpią tradycyjne krokiety np. do barszczu. Idealne na imprezę czy oglądanie meczu.
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 448
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 811
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 213
Świąteczny klops.
Odsłon: 164
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 448
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 811
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 213
Świąteczny klops.
Odsłon: 164
Składniki
Farsz: pieczarki i cebulę oczyszczamy i obieramy a następnie kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy z nasion i również kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy na nim warzywa. Doprawiamy do smaku ale tak bardziej na pikantnie:) Gdy pieczarki będą miękkie i woda z nich odparuje odstawiamy farsz do wystudzenia. Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy i wykrawamy z niego kwadraty, na które nakładamy porcje farszu, składamy na pół i zlepiamy pierożki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy ok. 15 min - do zrumienienia.