Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe przekąski z ciasta francuskiego z farszem pieczarkowo-paprykowym. Świetnie zastąpią tradycyjne krokiety np. do barszczu. Idealne na imprezę czy oglądanie meczu.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94593
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1894
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5711
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5701
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 94593
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1894
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5711
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5701
Składniki
Farsz: pieczarki i cebulę oczyszczamy i obieramy a następnie kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy z nasion i również kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy na nim warzywa. Doprawiamy do smaku ale tak bardziej na pikantnie:) Gdy pieczarki będą miękkie i woda z nich odparuje odstawiamy farsz do wystudzenia. Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy i wykrawamy z niego kwadraty, na które nakładamy porcje farszu, składamy na pół i zlepiamy pierożki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy ok. 15 min - do zrumienienia.