Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe przekąski z ciasta francuskiego z farszem pieczarkowo-paprykowym. Świetnie zastąpią tradycyjne krokiety np. do barszczu. Idealne na imprezę czy oglądanie meczu.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 747
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1904
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 424
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 747
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1904
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 424
Składniki
Farsz: pieczarki i cebulę oczyszczamy i obieramy a następnie kroimy w kostkę. Paprykę oczyszczamy z nasion i również kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy na nim warzywa. Doprawiamy do smaku ale tak bardziej na pikantnie:) Gdy pieczarki będą miękkie i woda z nich odparuje odstawiamy farsz do wystudzenia. Ciasto francuskie lekko rozwałkowujemy i wykrawamy z niego kwadraty, na które nakładamy porcje farszu, składamy na pół i zlepiamy pierożki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch smarujemy rozbełtanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C. Pieczemy ok. 15 min - do zrumienienia.