Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosty sposób na wykwintne przekąski. Ciasto francuskie z musem z homara i kawiorem zaskoczy i zachwyci gości.
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 317
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9616
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6030
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2643
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 317
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9616
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 6030
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2643
Składniki
Ciasto francuskie dzielimy na 15 kwadratów. W każdym wycinamy ramki na 2 rogach jak na zdjęciu.
Rogi przekładamy przez siebie na krzyż. Lekko dociskamy. Powstają ciasteczka z wyższymi rantami. Układamy na blaszce i pieczemy w 220 stopniach przez ok 10 minut, aż ładnie się zarumienią. Po upieczeniu i lekkim schłodzeniu dociskamy środki, aby zrobić miejsce na dodatki.
W międzyczasie jajka gotujemy na twardo. Po schłodzeniu kroimy na ćwiartki. Ciasteczka smarujemy musem z homara. Na każdy, układamy ćwiartkę jajka, odrobinę kawioru, oliwkę, kapara połówkę pomidora. Polewamy ostrym sosem. Podajemy od razu lub po lekkim schłodzeniu.