Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepiórki to bardzo wdzięczne ptaszki, są wyjątkowo smaczne i przygotowuje się je błyskawicznie.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 144
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2236
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4164
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 71
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1451
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 144
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2236
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 4164
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 71
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1451
Składniki
Przepiórki przyprawie się solą i pieprzem, dla wilgotności włożyłam im po połówce jabłka do środka.
Rumieni się je z cebulą w wysokiej patelni, potem dodaje prażone jabłka z cynamonem- tak takie jak do ciasta, jeszcze kolendra i kumin I całość dusi 20 lub 60 minut. 20 minut jest dla tych , którym nie przeszkadza nie do końca odchodzące mięso od kości. Po 60 minutach rozpływają się w ustach, i jest to mięso w pełni uduszone. Pod koniec sos doprawia się odrobiną soli, cynamon tylko podbija smak drobiu.
Smacznego :)