Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepiórki to bardzo wdzięczne ptaszki, są wyjątkowo smaczne i przygotowuje się je błyskawicznie.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 684
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 92
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 684
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 92
Składniki
Przepiórki przyprawie się solą i pieprzem, dla wilgotności włożyłam im po połówce jabłka do środka.
Rumieni się je z cebulą w wysokiej patelni, potem dodaje prażone jabłka z cynamonem- tak takie jak do ciasta, jeszcze kolendra i kumin I całość dusi 20 lub 60 minut. 20 minut jest dla tych , którym nie przeszkadza nie do końca odchodzące mięso od kości. Po 60 minutach rozpływają się w ustach, i jest to mięso w pełni uduszone. Pod koniec sos doprawia się odrobiną soli, cynamon tylko podbija smak drobiu.
Smacznego :)