Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kwaskowe nuty sumaku świetnie podkreślają smaki tych małych ptaszków. Kuchnia libańska na wigilijnym stole.
opcjonalnie rękaw do pieczenia i sznurek
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 21
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3473
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 108
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 21
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3473
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 108
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 837
Składniki
Nie miałam gotowego zataru więc wymieszałam przyprawy i dodałam ekstra sumak. Jeszcze przeciśnięty czosnek, oliwa i sok z cytryny. Marynatą naciera się ptaszki i zostawia na chwile. Można je związać aby ładniej się prezentowały. Ptaszki obsmaża się na rumiano i potem wstawia jeszcze do piekarnika na 20 minut. Ale nie lubię gdy mięso trzyma się kości więc wstawiłam je w rękawie do piekarnika na plastrach cebuli. I po 45 minutach rozcięłam rękaw dla zrumienienia. Piekłam w sumie 1 h. Palce lizać!
Smacznego :)