Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tamilskie krokiety ziemniaczane z tuńczykiem. Tamilowie to druga co do wielkości grupa etniczna w Sri Lance. Kuchnia tamilska jest pełna aromatów, słynie z wielu korzennych i intensywnych przypraw. Pochodzące ze Sri Lanki krokiety ziemniaczane z tuńczykiem są wyśmienitą zakąską na każdą okazję. Aromatyczne i pikantne krokieciki znikają z talerza w mgnieniu oka.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4518
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12242
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6942
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5662
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4518
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12242
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6942
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5662
Składniki
Ziemniaki ugotuj i rozdrobnij widelcem tak, aby pozostały drobne kawałeczki.
Cebule pokrój w kostkę a czosnek drobno posiekaj. Razem zeszklij na oliwie z oliwek i dodaj do masy ziemniaczanej.
Tuńczyka odsącz i rozdrobnionego dodaj do masy.
Następnie dodaj drobno posiekane papryczki chilli, starty imbir, posiekaną pietruszkę, miętę i indyjską przyprawę curry.
Masę dokładnie wymieszaj, przyprawiając solą do smaku.
Z masy formuj małe kuleczki o średnicy ok. 4 cm. Następnie obtocz je w jajku i bułce tartej.
Krokiety smaż na głębokim tłuszczu w temperaturze około 170°C przez 3-4 minut na złoty kolor.