Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna przystawka pełna zdrowia! Składa się z różnych faktur i smaków. Bardzo ciekawa kompozycja. :)
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163721
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 286
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 66
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 163721
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 286
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 66
Składniki
Rodzynki zalać winem, odstawić. Brokuła umyć, podzielić na różyczki. Nóżki pokroić na plasterki. Gotować w posolonym i posłodzonym wrzątku przez 15 minut. Grejpfruty wyfiletować, pokroić na cząstki.
Pestki słonecznik uprażyć na suchej patelni.
Brokuły oraz rodzynki odcedzić. Na talerzu ułożyć brokuły, grejpfruty. Posypać rodzynkami oraz słonecznikiem. Podlać odrobiną oliwy z oliwek. Smacznego! :)