Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przystawka idealna do obiadu, kolacji lub jako przekąska
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14173
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1642
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16176
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6511
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14173
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1642
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16176
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6511
Składniki
W miseczce dokładnie wymieszać sery. Dodać drobno posiekane orzechy (ok. 30 g) oraz zioła.Otrzymaną masę można dodatkowo doprawić pieprzem. Wyłożyć otrzymaną masę serową na papier do pieczenia i zwinąć w rulon. Wstawić do lodówki na ok. 15 minut, żeby masa się związała. Po tym czasie wyjąć z lodówki, zdjąć papier i obtoczyć serowy rulon w pozostałych orzechach. Pokroić rulon na kawałki długości 3 cm i ułożyć na talerzu. Dekorować, wedle uznania. Na końcu pokropić przygotowanym sosem ( 1 łyżką octu balsamicznego wymieszaną z 1 łyżką syropu klonowego lub miodu).