Do góry

Przekąski Przepis na:

Pstrąg w galarecie.

Pstrąg w galarecie.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1026 Ocena: 21368

Dodano:

Odsłon: 7854

Dietetyczna rybka delikatna w smaku.Na pewno posmakuje nie jednej osobie:)

Składniki

  • Pstrąg świeży duży
  • Marchew
  • Pietruszka
  • jajko ugotowane na twardo
  • Żelatyna
  • Cytryna
  • Pieprz cytrynowy na końcu łyżeczki
  • cukier 1/2 łyżeczki
  • Ziele angielskie 5 ziarenek
  • Liść laurowy 2 szt.
  • sól do smaku
5-6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pstrąg w galarecie.

Przygotowanie

  1. Wypatroszonego pstrąga oczyścić,pokroić na dzwonka.
    Zagotować marchew,pietruszkę ,ziele i liście.Dodać pieprz cytrynowy oraz sok z 1/2 cytryny.Wodę posolić dodać cukier i gotować około pół godz.
    Wrzucić dzwonka pstrąga i gotować 7 min.
    Wyjąć na talerz wraz z warzywami.Obrać delikatnie z kręgosłupa i ości.
    Ułożyć na półmisku ,dając na spód plasterki warzyw i jajka.Udekorować plasterkami cytryny.
    Do gorącej wody 1l wsypać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia.
    Zalać rybkę letnim wywarem ,dać do lodówki.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń