Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5298
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11728
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
Bardzo dokładnie oczyściłam rybę, z łba trzeba wyjąć oczy.
Ugotowałam bulion warzywny wraz z innymi łbami, nie dodaje narazie kolendry i czosnku. Zawsze gdy sprawiam ryby, chowam do zamrażarki nadające się na bulion pozostałości jak głowy i kręgosłupy. Wyjmuje je gdy potrzebuję ugotować esencjonalny bulion rybny. Po pół godzinie włożyłam pstrąga i gotowałam go na najmniejszym ogniu przez 25 minut.
Rybę przełożyłam na półmisek, obsypałam ją groszkiem, marchewką z bulionu i położyłam parę plastrów cytryny. Bulion przecedziłam, dodałam do niego posiekaną kolendrę i przeciśnięty czosnek- oddadzą cały aromat. Jeszcze raz sprawdziłam smak- wywar powinien być trochę bardziej słony niż rosół. Po czym rozpuściłam w nim żelatynę. Na każde pół litra wywaru potrzebujemy trzy łyżeczki żelatyny.
Jak ktoś nie lubi pływającej zieleniny to bulion można ponownie przecedzić po paru minutach przed dodaniem żelatyny. A teraz noc w lodówce. Smacznego :)