Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 586
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 42
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 42
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 347
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 586
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 42
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 42
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 347
Składniki
Bardzo dokładnie oczyściłam rybę, z łba trzeba wyjąć oczy.
Ugotowałam bulion warzywny wraz z innymi łbami, nie dodaje narazie kolendry i czosnku. Zawsze gdy sprawiam ryby, chowam do zamrażarki nadające się na bulion pozostałości jak głowy i kręgosłupy. Wyjmuje je gdy potrzebuję ugotować esencjonalny bulion rybny. Po pół godzinie włożyłam pstrąga i gotowałam go na najmniejszym ogniu przez 25 minut.
Rybę przełożyłam na półmisek, obsypałam ją groszkiem, marchewką z bulionu i położyłam parę plastrów cytryny. Bulion przecedziłam, dodałam do niego posiekaną kolendrę i przeciśnięty czosnek- oddadzą cały aromat. Jeszcze raz sprawdziłam smak- wywar powinien być trochę bardziej słony niż rosół. Po czym rozpuściłam w nim żelatynę. Na każde pół litra wywaru potrzebujemy trzy łyżeczki żelatyny.
Jak ktoś nie lubi pływającej zieleniny to bulion można ponownie przecedzić po paru minutach przed dodaniem żelatyny. A teraz noc w lodówce. Smacznego :)