Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czosnkowo kolendrowej
Pstrąga w najprostszej dla mnie postaci, chrupiący z wierzchu i delikatny w...
Odsłon: 9561
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 9302
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 917
Ten boloński kociołek to miska pełna pysznej wołowiny, delikatnego makaronu i...
Odsłon: 9302
Polecam pyszne , szybkie danie. Połączenie ryżu z warzywami do tego podsmażon...
Odsłon: 917
Składniki
Bardzo dokładnie oczyściłam rybę, z łba trzeba wyjąć oczy.
Ugotowałam bulion warzywny wraz z innymi łbami, nie dodaje narazie kolendry i czosnku. Zawsze gdy sprawiam ryby, chowam do zamrażarki nadające się na bulion pozostałości jak głowy i kręgosłupy. Wyjmuje je gdy potrzebuję ugotować esencjonalny bulion rybny. Po pół godzinie włożyłam pstrąga i gotowałam go na najmniejszym ogniu przez 25 minut.
Rybę przełożyłam na półmisek, obsypałam ją groszkiem, marchewką z bulionu i położyłam parę plastrów cytryny. Bulion przecedziłam, dodałam do niego posiekaną kolendrę i przeciśnięty czosnek- oddadzą cały aromat. Jeszcze raz sprawdziłam smak- wywar powinien być trochę bardziej słony niż rosół. Po czym rozpuściłam w nim żelatynę. Na każde pół litra wywaru potrzebujemy trzy łyżeczki żelatyny.
Jak ktoś nie lubi pływającej zieleniny to bulion można ponownie przecedzić po paru minutach przed dodaniem żelatyny. A teraz noc w lodówce. Smacznego :)
Przepisy Przekąski
Przekąski
Jajka faszerowane
Przekąski
Pasztet z karpia.
Przekąski
Roladki (rollsy) z naleśników ze szpinakiem i pstrągiem
Przekąski
Marmurkowe jajka
Jajka faszerowane
Jajka faszerowane super przekąska na każdą imprezę lub spotkanie rodzinne. Sz...
Odsłon: 319
Pasztet z karpia.
Pasztet z mięsa ryby- karpia
Odsłon: 58