Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pulpety.
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 508
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 508
Składniki
Kaszę zalej 2 szklankami posolonego wrzątku. Ugotuj pod przykryciem z dodatkiem połowy masła. Po ostudzeniu zmiel w maszynce do mięsa.
Oczyszczone pieczarki zetrzyj na tarce, uduś na pozostałym maśle. Połącz z kaszą, dodaj 2 jajka i natkę, przypraw sosem sojowym, solą i pieprzm Z masy formuj pulpeciki. Maczaj w ostatnim roztzepanym jajku, panieruj w otrębach. Smaż na złoto na rozgrzanym oleju.
Pomidory i ogórka drobno pokrój, dodaj posiekaną cebulę. Przypraw solą i pieprzem, skrop oliwą i octem. Na liściach sałaty układać po porcji pulpetów i sałatki. Skropić sosem sojowym.