Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pulpety.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7656
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 238
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2643
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 549
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7656
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 238
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2643
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 549
Składniki
Kaszę zalej 2 szklankami posolonego wrzątku. Ugotuj pod przykryciem z dodatkiem połowy masła. Po ostudzeniu zmiel w maszynce do mięsa.
Oczyszczone pieczarki zetrzyj na tarce, uduś na pozostałym maśle. Połącz z kaszą, dodaj 2 jajka i natkę, przypraw sosem sojowym, solą i pieprzm Z masy formuj pulpeciki. Maczaj w ostatnim roztzepanym jajku, panieruj w otrębach. Smaż na złoto na rozgrzanym oleju.
Pomidory i ogórka drobno pokrój, dodaj posiekaną cebulę. Przypraw solą i pieprzem, skrop oliwą i octem. Na liściach sałaty układać po porcji pulpetów i sałatki. Skropić sosem sojowym.