Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne pulpety.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98577
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1942
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5787
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5786
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98577
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1942
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5787
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5786
Składniki
Kaszę zalej 2 szklankami posolonego wrzątku. Ugotuj pod przykryciem z dodatkiem połowy masła. Po ostudzeniu zmiel w maszynce do mięsa.
Oczyszczone pieczarki zetrzyj na tarce, uduś na pozostałym maśle. Połącz z kaszą, dodaj 2 jajka i natkę, przypraw sosem sojowym, solą i pieprzm Z masy formuj pulpeciki. Maczaj w ostatnim roztzepanym jajku, panieruj w otrębach. Smaż na złoto na rozgrzanym oleju.
Pomidory i ogórka drobno pokrój, dodaj posiekaną cebulę. Przypraw solą i pieprzem, skrop oliwą i octem. Na liściach sałaty układać po porcji pulpetów i sałatki. Skropić sosem sojowym.