Przekąski Przepis na:
1-2 os. | 30 min | średnie | przystępne |
ziemniaki gotujemy w mundurkach ok 20 minut,nastepnie obieramy ze skory studzimy i przeciskamy przez praske.
do ziemnikow dodajemy jajko,parmezan,pietruszke,drobno posiekana cebulke,bulke tarta,sol, piepsz wedle uznania i dokladnie mieszamy.Formujemy pulpety kazdy obtaczamy w jajku i bulce tartej,smazymy na rozgrzanym oleju az beda rumiane.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

anetaa26 23 września 2011Zgłoś do usunięcia
przpis wyprobowany, ziemniaczki w tej wersji super :))5 Kto głosował? | Odpowiedz

goguska 07 listopada 2009Zgłoś do usunięcia
i po raz kolejny na smakerze pulpetem zostaje nazwane coś co się smaży a nie gotuje... a przecież to zupełnie co innego4 Kto głosował? | Odpowiedz

Zlotowlosa 30 października 2009Zgłoś do usunięcia
Bardzo dobre, co prawda ja obtoczyłam w gotowej panierce, do mięsa, ale i tak smak był wspaniały :) Dziękuję za przepis5 Kto głosował? | Odpowiedz

Jagoda50 05 października 2009Zgłoś do usunięcia
A do takich pulpetów świetny jest sos ogórkowy ( z kiszonych ogórków).5 Kto głosował? | Odpowiedz