Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne racuszki z jabłkami
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3853
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 357
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3853
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1332
Składniki
Jabłka umyj, obierz, pozbaw gniazd nasiennych. Pokrój w dużą kostkę lub półplasterki. Oprósz cynamonem, wymieszaj.
Połącz mąki ze szczyptą soli. Dodaj żółtka, cukier oraz cukier waniliowy. Wlej maślankę, zmiksuj.
Białka ubij na sztywno, delikatnie połącz z ciastem. Dodaj pokrojone jabłka, wymieszaj. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Nakładaj porcje ciasta.partiami smaż rumiane placuszki.