Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne racuszki z jabłkami
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2668
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 195
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13347
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2634
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 2668
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 195
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13347
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2634
Składniki
Jabłka umyj, obierz, pozbaw gniazd nasiennych. Pokrój w dużą kostkę lub półplasterki. Oprósz cynamonem, wymieszaj.
Połącz mąki ze szczyptą soli. Dodaj żółtka, cukier oraz cukier waniliowy. Wlej maślankę, zmiksuj.
Białka ubij na sztywno, delikatnie połącz z ciastem. Dodaj pokrojone jabłka, wymieszaj. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Nakładaj porcje ciasta.partiami smaż rumiane placuszki.