Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne racuszki z jabłkami
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5643
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 88
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 541
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 37
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5643
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 88
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 541
Składniki
Jabłka umyj, obierz, pozbaw gniazd nasiennych. Pokrój w dużą kostkę lub półplasterki. Oprósz cynamonem, wymieszaj.
Połącz mąki ze szczyptą soli. Dodaj żółtka, cukier oraz cukier waniliowy. Wlej maślankę, zmiksuj.
Białka ubij na sztywno, delikatnie połącz z ciastem. Dodaj pokrojone jabłka, wymieszaj. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Nakładaj porcje ciasta.partiami smaż rumiane placuszki.