Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne racuszki z jabłkami
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15038
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1973
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8825
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3172
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15038
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 1973
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8825
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3172
Składniki
Jabłka umyj, obierz, pozbaw gniazd nasiennych. Pokrój w dużą kostkę lub półplasterki. Oprósz cynamonem, wymieszaj.
Połącz mąki ze szczyptą soli. Dodaj żółtka, cukier oraz cukier waniliowy. Wlej maślankę, zmiksuj.
Białka ubij na sztywno, delikatnie połącz z ciastem. Dodaj pokrojone jabłka, wymieszaj. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Nakładaj porcje ciasta.partiami smaż rumiane placuszki.