Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, puszyste i bardzo sycące placuszki kokosowe na białkach .
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 176
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3928
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 315
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 803
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 176
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3928
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 315
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 803
Składniki
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, następnie dodaj cukier i cukier waniliowy. Delikatnie mieszając dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Na koniec dodaj wiórki kokosowe i delikatnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju lub masła klarowanego i nakładaj łyżką niewielką ilość ciasta i smaż placuszki na złoty kolor z obu stron.
Placuszki można serwować posypane cukrem pudrem lub polane sosem truskawkowym lub czekoladowym. Polecam.