Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Małe, puszyste i bardzo sycące placuszki kokosowe na białkach .
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 70
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 79
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 70
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 79
Składniki
Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, następnie dodaj cukier i cukier waniliowy. Delikatnie mieszając dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Na koniec dodaj wiórki kokosowe i delikatnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju lub masła klarowanego i nakładaj łyżką niewielką ilość ciasta i smaż placuszki na złoty kolor z obu stron.
Placuszki można serwować posypane cukrem pudrem lub polane sosem truskawkowym lub czekoladowym. Polecam.