Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki to pyszna przekąska którą uwielbiają chyba wszyscy, z tego powodu chcę podzielić się z wami moim sprawdzonym przepisem na nie
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 60
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 68
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 309
Składniki
Wbić jajka, wlać mleko i wsypać szczyptę soli całość za pomocą miksera ubić na piankę, powinna być wysoka miska. Po uzyskaniu piany wsypać mąkę i proszek do pieczenia oraz olej i znowu zmiksować, jeżeli będzie za gęste wlać 0,5 szklanki zimnego mleka. Zmiksowane odstawić na 5 minut
Po wyznaczonym czasie na patelnię wlać kroplę oleju rozgrzać to i wlewać chochlę ciasta, smażyć z obu stron na złoty kolor. Wykładać usmażone na talerz a następnie podawać kto z czym ma ochotę