Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię tortillę, więc takie proste szybkie przekąski bardzo często goszczą na moim stole. Takie przekąski z tortilli można przygotowywać z różnym nadzieniem ale najlepiej smakuje właśnie tak przygotowana.
wykałaczki, folia aluminiowa, nóż, talerz, deska,
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 85
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 776
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 192
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 85
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 776
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 192
Składniki
Paprykę czerwoną, żółtą oraz zieloną oczyścić z nasion, opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę, włożyć do miski, dodać pokrojony w kostkę ogórek kiszony i zielony, obraną pokrojoną cebule, opłukaną pokrojoną w plasterki rzodkiewkę, pomidor pokrojony w kostkę, posiekaną cebulkę zieloną. Wszystkie składniki wymieszać z serkiem do smarowania ( topiony). Placki tortilli rozłożyć, posmarować również serkiem do smarowania i nałożyć farsz warzywny. Na farsz nałożyć liście sałaty zielonej. Zwinąć rulon, owinąć w folię aluminiową i włożyć na 2 godzinki do lodówki. Po tym czasie folię zdjąć , rulony spiąć wykałaczkami, pociąć plastry o szerokości 1,5 - 2 cm. Podawać jako przekąskę.