Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar to danie, które jedni kochają, inni nienawidzą. Polecamy Wam przepis, który podbije Wasze serca.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 298
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5097
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4878
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45044
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 661
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 298
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5097
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4878
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45044
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 661
Składniki
Mięso na tatara mielimy na średnich oczkach. Przekładamy do miski, dodajemy około łyżkę oleju i musztardę. Wyrabiamy jak ciasto aż składniki się połącza.
Dodajemy sól według uznania (u mnie było ok łyżeczki) i dosyć sporo pieprzu. Wszystko należy porządnie wymieszać.
Dłońmi zamoczonymi w oleju formujemy 4 kule z mięsa. W każdej robimy dołeczek i wbijamy po jednym żółtku (pamiętajcie, że koniecznie jajko musi być sparzone!).
Ozdabiamy dodatkami wg uznania. I voila! ;-) Smacznego!