Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar to danie, które jedni kochają, inni nienawidzą. Polecamy Wam przepis, który podbije Wasze serca.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258469
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7674
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 93
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258469
Składniki
Mięso na tatara mielimy na średnich oczkach. Przekładamy do miski, dodajemy około łyżkę oleju i musztardę. Wyrabiamy jak ciasto aż składniki się połącza.
Dodajemy sól według uznania (u mnie było ok łyżeczki) i dosyć sporo pieprzu. Wszystko należy porządnie wymieszać.
Dłońmi zamoczonymi w oleju formujemy 4 kule z mięsa. W każdej robimy dołeczek i wbijamy po jednym żółtku (pamiętajcie, że koniecznie jajko musi być sparzone!).
Ozdabiamy dodatkami wg uznania. I voila! ;-) Smacznego!