Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tatar to danie, które jedni kochają, inni nienawidzą. Polecamy Wam przepis, który podbije Wasze serca.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10099
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9139
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6502
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10099
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9139
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6502
Składniki
Mięso na tatara mielimy na średnich oczkach. Przekładamy do miski, dodajemy około łyżkę oleju i musztardę. Wyrabiamy jak ciasto aż składniki się połącza.
Dodajemy sól według uznania (u mnie było ok łyżeczki) i dosyć sporo pieprzu. Wszystko należy porządnie wymieszać.
Dłońmi zamoczonymi w oleju formujemy 4 kule z mięsa. W każdej robimy dołeczek i wbijamy po jednym żółtku (pamiętajcie, że koniecznie jajko musi być sparzone!).
Ozdabiamy dodatkami wg uznania. I voila! ;-) Smacznego!