Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko się robią
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2276
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4359
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 267
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2276
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4359
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1281
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 267
Składniki
ziemniaki obrane ugotować, przestudzone zmielić w maszynce do mięsa lub przecisnąć przez praskę, dodać mąkę ziemniaczaną, jajko, sól, olej i wyrobić ciasto.
cebulę pokroić i usmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Mięso zmielić razem z usmażoną cebulą, dodać sól, pieprz i dobrze wymieszać. Gdy mięso mamy za suche możemy dodać odrobinę rosołu. Z ciasta formować małe placuszki nakładać farsz z mięsa, zlepiać, wyrabiać małe kulki i gotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu można pyzy polać tłuszczem ze skwarkami lub przyrumienioną cebulką jak kto woli
Ja pyzy zazwyczaj robię jak mi się ugotuje za dużo ziemniaków do obiadu i jak mi zostanie mięso z rosołu. A jak mi ich wyjdzie za dużo i nie damy rady zjeść to zamrażam najpierw rozkładam je na desce żeby się nie dotykały a jak zamarzną to przesypuję do woreczka i go zawiązuję. Smacznego