Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybko się robią
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
ziemniaki obrane ugotować, przestudzone zmielić w maszynce do mięsa lub przecisnąć przez praskę, dodać mąkę ziemniaczaną, jajko, sól, olej i wyrobić ciasto.
cebulę pokroić i usmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Mięso zmielić razem z usmażoną cebulą, dodać sól, pieprz i dobrze wymieszać. Gdy mięso mamy za suche możemy dodać odrobinę rosołu. Z ciasta formować małe placuszki nakładać farsz z mięsa, zlepiać, wyrabiać małe kulki i gotować w osolonej wodzie. Po ugotowaniu można pyzy polać tłuszczem ze skwarkami lub przyrumienioną cebulką jak kto woli
Ja pyzy zazwyczaj robię jak mi się ugotuje za dużo ziemniaków do obiadu i jak mi zostanie mięso z rosołu. A jak mi ich wyjdzie za dużo i nie damy rady zjeść to zamrażam najpierw rozkładam je na desce żeby się nie dotykały a jak zamarzną to przesypuję do woreczka i go zawiązuję. Smacznego