Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten keks znika w tempie błyskawicznym :)
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2289
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1301
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 278
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2289
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4375
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1301
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 278
Składniki
Kabanosy kroimy w plasterki, słonecznika lekko prażymy na patelni, szczypiorek drobno siekamy. Mąkę, proszek do pieczenia i sól wsypujemy do dużej miski. W drugiej misce ubijamy jajka z mlekiem i olejem, doprawiamy przyprawami. Do takiej mieszanki dodajemy mąkę z dodatkami i mieszamy, żeby nie było grudek. Do tego wsypujemy kabanosy, ser, szczypiorek i słonecznika, jeszcze raz dokładnie mieszamy i przelewamy ciasto do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy około godziny.