Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Puszyste, pyszne tradycyjne racuchy z jabłkami.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1021
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2928
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1021
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2928
Składniki
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.
Mleko, żółtka, mąkę, cukier, sodę i sól zmiksować na puszystą masę. Dodać jabłko pokrojone w drobną kostkę i wymieszać. Na końcu dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.
Smażyć na oleju na złoty kolor. Przed podaniem udekorować cukrem pudrem, marmoladą i posypką. Smacznego :)