Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuchy

Racuchy

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 557

Dodano:

Odsłon: 162120

Puszyste, pyszne tradycyjne racuchy z jabłkami.

Składniki

  • mleko, 0,5l
  • Mąka pszenna, 2 i 1/2 szklanki
  • jajka, 2 sztuki
  • cukier waniliowy, 1 opakowanie
  • cukier, 1 łyżka
  • soda, 1/2 łyżeczki
  • jabłka, 2-3 sztuki
  • sól, szczypta
  • cukier puder, marmolada, posypka, do dekoracji
  • olej, do smażenia
5-6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Racuchy

Przygotowanie

  1. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę.

  2. Mleko, żółtka, mąkę, cukier, sodę i sól zmiksować na puszystą masę. Dodać jabłko pokrojone w drobną kostkę i wymieszać. Na końcu dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać.

  3. Smażyć na oleju na złoty kolor. Przed podaniem udekorować cukrem pudrem, marmoladą i posypką. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń