Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne racuszki na przekąskę.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10883
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3516
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2596
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10883
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3516
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2596
Składniki
Wykonanie: Cukinię dokładnie umyć, pokroić w cieniutkie plasterki i udusić na złocisto w odrobinie wody. Obie mąki wsypać do miski, dodać cukier waniliowy, proszek do pieczenia, jajka, przyprawy do smaku, wlać mleko i staranie wszystko wymieszać.
Następnie dodać cukinię i lekko wymieszać.
Rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć racuchy z obu stron na złoty kolor. Podawać z konfiturą lub kwaśną śmietaną.