Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne racuszki na przekąskę.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1381
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Wykonanie: Cukinię dokładnie umyć, pokroić w cieniutkie plasterki i udusić na złocisto w odrobinie wody. Obie mąki wsypać do miski, dodać cukier waniliowy, proszek do pieczenia, jajka, przyprawy do smaku, wlać mleko i staranie wszystko wymieszać.
Następnie dodać cukinię i lekko wymieszać.
Rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć racuchy z obu stron na złoty kolor. Podawać z konfiturą lub kwaśną śmietaną.