Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne racuszki na przekąskę.
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 922
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 240
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2660
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 922
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 240
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 131
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2660
Składniki
Wykonanie: Cukinię dokładnie umyć, pokroić w cieniutkie plasterki i udusić na złocisto w odrobinie wody. Obie mąki wsypać do miski, dodać cukier waniliowy, proszek do pieczenia, jajka, przyprawy do smaku, wlać mleko i staranie wszystko wymieszać.
Następnie dodać cukinię i lekko wymieszać.
Rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć racuchy z obu stron na złoty kolor. Podawać z konfiturą lub kwaśną śmietaną.