Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne racuszki na przekąskę.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 587
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11872
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 587
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11872
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13498
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Wykonanie: Cukinię dokładnie umyć, pokroić w cieniutkie plasterki i udusić na złocisto w odrobinie wody. Obie mąki wsypać do miski, dodać cukier waniliowy, proszek do pieczenia, jajka, przyprawy do smaku, wlać mleko i staranie wszystko wymieszać.
Następnie dodać cukinię i lekko wymieszać.
Rozgrzać tłuszcz na patelni i smażyć racuchy z obu stron na złoty kolor. Podawać z konfiturą lub kwaśną śmietaną.