Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na przepyszne placuszki z jabłuszkami. Coś w sam raz na słodką przekąskę czy też wczesny podwieczorek. Moje chłopaki je uwielbiają. Szybko, prosto i pysznie. :)
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20208
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1015
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3983
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19082
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 20208
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1015
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 3983
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 19082
Składniki
Drożdże rozrobić z cukrem i odrobiną ciepłego mleka. Przykryć ręcznikiem papierowym i zostawić w ciepłym miejscu na ok. 15 min. do wyrośnięcia. Mąki przesiać przez sitko, dodać szczyptę soli, miękkie masło, jajko, ciepłe mleko i wyrośnięte drożdże. Wyrabiać ciasto przy pomocy drewnianej łyżki lub miksera z końcówką do ciast drożdżowych. Gotowe ciasto przykryć i zostawić w ciepłym miejscu aż podwoi swoją objętość (ok. 1 godziny). Jabłka umyć, obrać i pokroić w kostkę. Do wyrośniętego ciasta dodać pokrojone jabłka i delikatnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, za pomocą łyżki nałożyć niewielkie porcje ciasta i smażyć na średnim ogniu, przez ok. 2-3 min. obracając co jakiś czas. Usmażone racuszki przełożyć na ręcznik papierowy.
Podawać z czym dusza zapragnie.
Smacznego !
:)