Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję Wam przepyszne racuszki z kefirem z dodatkiem jabłek :).
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Jajka razem z kefirem miksujemy do połączenia się składników.Składniki suche wymieszać razem i porcjami dodawać do kefiru z jajkami.Miksujemy do połączenia się składników i gładkiej konsystencji.Następnie obieramy jabłka i roimy w kosteczkę lub można zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pokrojone jabłka dodajemy do ciasta i mieszamy.Następnie odkładamy na ok.pół godziny zeby ciasto stało się pulchniejsze.
Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką smażąc niewielkie racuszki.Po upieczeniu odsączamy na papierowym ręczniku posypujemy cukrem pudrem i zajadamy :). Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Polecam serdecznie i SMACZNEGO !!!