Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj proponuję Wam przepyszne racuszki z kefirem z dodatkiem jabłek :).
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8451
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2962
Polecam.
Odsłon: 1703
Polecam.
Odsłon: 493
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8451
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2962
Polecam.
Odsłon: 1703
Polecam.
Odsłon: 493
Składniki
Jajka razem z kefirem miksujemy do połączenia się składników.Składniki suche wymieszać razem i porcjami dodawać do kefiru z jajkami.Miksujemy do połączenia się składników i gładkiej konsystencji.Następnie obieramy jabłka i roimy w kosteczkę lub można zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Pokrojone jabłka dodajemy do ciasta i mieszamy.Następnie odkładamy na ok.pół godziny zeby ciasto stało się pulchniejsze.
Po tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką smażąc niewielkie racuszki.Po upieczeniu odsączamy na papierowym ręczniku posypujemy cukrem pudrem i zajadamy :). Najlepiej smakują jeszcze ciepłe. Polecam serdecznie i SMACZNEGO !!!