Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, proste w przygotowaniu racuchy z jabłkami
Patelnia naleśnikowa
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 77889
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 322
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1186
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2805
Kotlety z serka wiejskiego to pyszna, lekka propozycja, która doskonale spraw...
Odsłon: 77889
Łosoś to niezwykle zdrowa ryba, dlatego warto, aby regularnie pojawiała się n...
Odsłon: 322
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazist...
Odsłon: 1186
Wystarczy kilka minut i mamy smaczny dodatek do kawy. Polecam.
Odsłon: 2805
Składniki
Do miski dodaję kefir oraz jajka i ubijam przez 1 minutę trzepaczką. Następnie dodaję do masy cukier puder i ubijam trzepaczką około 30 sekund. Następnie dodaję do masy mąkę oraz jabłka pokrojone w kostkę i tym razem mieszam już łyżką do momentu , aż masa będzie jednolita (masa będzie gęsta, ale tak ma być).
Na patelni naleśnikowej rozgrzewam 2 łyżki oleju. Następnie na rozgrzany olej nakładam po 2 łyżki ciasta i smażę do około 2-3 minut z obu stron na złoty kolor. Następnie racuchy odsączam na ręczniku papierowym i podaję z cukrem pudrem lub konfiturą z czarnej porzeczki. Smacznego!