Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326954
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12172
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17167
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326954
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 12172
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 17167
Składniki
1- jajka, kefir, sól oraz mąkę z proszkiem do pieczenia wyrabiamy mikserem na jednolitą masę 2-jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę wrzucamy do ciasta delikatnie mieszając 3- na patelni rozgrzewamy olej 4- na rozgrzany olej nakładamy łyżką stołową ciasto, formując niewielkie placuszki 5- smażymy z obydwu stron na złoty kolor 6- usmażone racuchy odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku 7- posypujemy cukrem pudrem Można podawać na ciepło i na zimno