Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3182
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 841
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 170
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3182
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 841
Przepyszne, szybkie i efektowne danie, które świetnie sprawdzi się zarówno w...
Odsłon: 170
Składniki
1- jajka, kefir, sól oraz mąkę z proszkiem do pieczenia wyrabiamy mikserem na jednolitą masę 2-jabłka obieramy, wydrążamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę wrzucamy do ciasta delikatnie mieszając 3- na patelni rozgrzewamy olej 4- na rozgrzany olej nakładamy łyżką stołową ciasto, formując niewielkie placuszki 5- smażymy z obydwu stron na złoty kolor 6- usmażone racuchy odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku 7- posypujemy cukrem pudrem Można podawać na ciepło i na zimno