Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z rabarbarem
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9937
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8928
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6332
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9937
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8928
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6332
Składniki
Do miski wlewamy letnie mleko, rozkruszamy drożdże, wsypujemy cukier, dodajemy roztopione masło, jajka oraz sól i całość mieszamy trzepaczką do rozpuszczenia się drożdży. Na koniec do miski przesiewamy mąkę i ponownie mieszamy trzepaczką. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 40-60 minut. W tym czasie rabarbar pokroić w drobną kostkę posypać cukrem i odstawić. Jeśli zbierze się sok odlać go na sicie przed dodaniem do ciasta. Do wyrośniętego ciasta dodać rabarbar i wymieszać łyżką. Smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony. Posypać pudrem i gotowe! Smacznego!