Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z rabarbarem
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 183
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 936
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1260
Polecam na kolację.
Odsłon: 163
Rosół często gości na świątecznym stole. Cieszy się nieustająco ogromną popul...
Odsłon: 183
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 936
Coraz częściej wśrod naszych gości pojawiają się ludzie którzy nie jedzą mięs...
Odsłon: 1260
Polecam na kolację.
Odsłon: 163
Składniki
Do miski wlewamy letnie mleko, rozkruszamy drożdże, wsypujemy cukier, dodajemy roztopione masło, jajka oraz sól i całość mieszamy trzepaczką do rozpuszczenia się drożdży. Na koniec do miski przesiewamy mąkę i ponownie mieszamy trzepaczką. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 40-60 minut. W tym czasie rabarbar pokroić w drobną kostkę posypać cukrem i odstawić. Jeśli zbierze się sok odlać go na sicie przed dodaniem do ciasta. Do wyrośniętego ciasta dodać rabarbar i wymieszać łyżką. Smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony. Posypać pudrem i gotowe! Smacznego!