Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z rabarbarem
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 449
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1985
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3966
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3893
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 449
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1985
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3966
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3893
Składniki
Do miski wlewamy letnie mleko, rozkruszamy drożdże, wsypujemy cukier, dodajemy roztopione masło, jajka oraz sól i całość mieszamy trzepaczką do rozpuszczenia się drożdży. Na koniec do miski przesiewamy mąkę i ponownie mieszamy trzepaczką. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 40-60 minut. W tym czasie rabarbar pokroić w drobną kostkę posypać cukrem i odstawić. Jeśli zbierze się sok odlać go na sicie przed dodaniem do ciasta. Do wyrośniętego ciasta dodać rabarbar i wymieszać łyżką. Smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony. Posypać pudrem i gotowe! Smacznego!