Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z rabarbarem
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 722
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11169
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3957
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1370
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 722
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11169
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3957
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1370
Składniki
Do miski wlewamy letnie mleko, rozkruszamy drożdże, wsypujemy cukier, dodajemy roztopione masło, jajka oraz sól i całość mieszamy trzepaczką do rozpuszczenia się drożdży. Na koniec do miski przesiewamy mąkę i ponownie mieszamy trzepaczką. Przykrywamy i odstawiamy do wyrośnięcia na 40-60 minut. W tym czasie rabarbar pokroić w drobną kostkę posypać cukrem i odstawić. Jeśli zbierze się sok odlać go na sicie przed dodaniem do ciasta. Do wyrośniętego ciasta dodać rabarbar i wymieszać łyżką. Smażyć na rozgrzanym oleju na średnim ogniu na złoty kolor z każdej strony. Posypać pudrem i gotowe! Smacznego!