Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuszki dyniowe

Racuszki dyniowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 2347 Ocena: 14973

Dodano:

Odsłon: 621

Szybkie i smaczne placuszki na przekąskę.

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Dynię obrać, zetrzeć na tarce, połączyć z mąką, sodą oczyszczoną, jajkiem, mlekiem i solą do smaku. Po czym staranie wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z kwaśną śmietaną lub posypane cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń