Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na puszyste, słodkie i błyskawiczne w przygotowaniu racuszki z jabłkami smażone bez tłuszczu.
Składniki
Mąkę przesiać do miski, dodać cynamon, cukier brązowy, proszek do pieczenia i wymieszać wszystkie suche składniki. Następnie dodajemy mleko, 1,5 łyżki oleju rzepakowego i wbijamy jajko - wszystko miksujemy za pomocą blendera na gładką masę. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach - skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniały, dodajemy do masy i mieszamy.
Racuchy smażymy z obu stron na złoty kolor na patelni do naleśników. * Przed pierwszym nałożeniem masy na patelnię dla pewności możemy ją delikatnie wysmarować ręcznikiem papierowym nasączonym olejem. Całość podałam z jogurtem typu pieczone jabłko i posypałam rodzynkami. Życzę smacznego! :)