Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuszki z patisonem

Racuszki z patisonem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2514 Ocena: 18267

Dodano:

Odsłon: 2025

Z patisonem są też smaczne.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Racuszki z patisonem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Mąkę kukurydzianą zalać dwoma filiżankami gorącej wody i odstawić na 10 minut. Patisona pokryć i rozgotować w niedużej ilości wody, po czym rozgnieść widelcem. Wlać ciepłe mleko, dodać obie mąki, jajka,, cynamon, cukry waniliowe, proszek do pieczenia, sól do smaku i całość dokładnie zmiksować. Rozgrzać tłuszcz na patelni, smażyć niewielkie placuszki z obu stron na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń