Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z patisonem są też smaczne.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13417
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5837
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7537
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4959
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13417
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5837
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7537
Składniki
Wykonanie: Mąkę kukurydzianą zalać dwoma filiżankami gorącej wody i odstawić na 10 minut. Patisona pokryć i rozgotować w niedużej ilości wody, po czym rozgnieść widelcem. Wlać ciepłe mleko, dodać obie mąki, jajka,, cynamon, cukry waniliowe, proszek do pieczenia, sól do smaku i całość dokładnie zmiksować. Rozgrzać tłuszcz na patelni, smażyć niewielkie placuszki z obu stron na złoty kolor.