Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na piątkowy obiad. Racuszki są delikatne i mięciutkie. Najlepiej smakują podane z sosem pomidorowym, paprykowym bądź polane zwykłym ketchupem.
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 110
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 32
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 386
Polecam.
Odsłon: 454
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 110
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 32
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 386
Polecam.
Odsłon: 454
Składniki
Mleko podgrzej delikatnie. Drożdże utrzyj z cukrem i łyżką ciepłego mleka. Odstaw. Resztę mleka zagotuj. Ziemniaki odciśnij z nadmiaru soku na sitku. Zalej je wrzącym mlekiem. Resztą mleka zalej tartą bułkę, wymieszaj. Do sparzonych ziemniaków dodaj żółtka, drożdże, bułkę i mąkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Białka ubij na sztywno. Dodaj do masy. Połącz dokładnie z ziemniaczaną masą. Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po łyżce masy. Smaż z każdej strony na złoty kolor. Odsącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawaj polane sosem bądź ketchupem.