Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na piątkowy obiad. Racuszki są delikatne i mięciutkie. Najlepiej smakują podane z sosem pomidorowym, paprykowym bądź polane zwykłym ketchupem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10152
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
Mleko podgrzej delikatnie. Drożdże utrzyj z cukrem i łyżką ciepłego mleka. Odstaw. Resztę mleka zagotuj. Ziemniaki odciśnij z nadmiaru soku na sitku. Zalej je wrzącym mlekiem. Resztą mleka zalej tartą bułkę, wymieszaj. Do sparzonych ziemniaków dodaj żółtka, drożdże, bułkę i mąkę. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Białka ubij na sztywno. Dodaj do masy. Połącz dokładnie z ziemniaczaną masą. Na rozgrzany tłuszcz wykładaj po łyżce masy. Smaż z każdej strony na złoty kolor. Odsącz na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawaj polane sosem bądź ketchupem.