Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5800
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18416
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1280
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5800
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8820
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18416
Składniki
Ravioli: Z 1 jajka ,2 łyżek oleju i 100 g mąki ze szczyptą soli zagnieść ciasto. Odstawić na 30 min. Posiekać 1 cebulę i 50 g suszonych pomidorów. Wymieszać z mięsem mielonym i łyżką ketchupu ,solą ,pieprzem ,papryką mieloną i sosem tabasco. Ciasto rozwałkować ,pokroić na prostokąty ,wyłożyć farsz. Brzegi ciasta złożyć , skleić. Gotować w osolonej wodzie o 20 min. Sos: Cebulę posiekać. Paprykę pokroić w kostkę. Warzywa zeszklić na maśle. Dodać cukier i mąkę ,gotować na wolnym ogniu 5-10 min. Pietruszkę drobno posiekać. Razem z piwem dodać do sosu cebulowego ,zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Ravioli podawać z sosem cebulowym.