Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe ;)
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 323
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1115
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4140
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 323
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1115
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4140
Składniki
W rondlu z grubym dnem zeszklić na 2-3 łyzkach masła posiekaną cebulkę i czosnek, wrzucić na to ryż, podlać winem. Mieszając poczekać az wino wsiąknie. Gotować ryż dotąd aż będzie prawie miękki, cały czas podlewając w trakcie gotowania po 1-1,5 łyżki wazowej bulionu. W międzyczasie ugotować groszek, posiekać chili, wrzucić razem z groszkiem do ryżu, posypać całość parmezanem, wymieszać. Posypać świeżą bazylią. Smacznego :)