Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe ;)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7709
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 247
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2739
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 558
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7709
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 247
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2739
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 558
Składniki
W rondlu z grubym dnem zeszklić na 2-3 łyzkach masła posiekaną cebulkę i czosnek, wrzucić na to ryż, podlać winem. Mieszając poczekać az wino wsiąknie. Gotować ryż dotąd aż będzie prawie miękki, cały czas podlewając w trakcie gotowania po 1-1,5 łyżki wazowej bulionu. W międzyczasie ugotować groszek, posiekać chili, wrzucić razem z groszkiem do ryżu, posypać całość parmezanem, wymieszać. Posypać świeżą bazylią. Smacznego :)