Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1407
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5919
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8868
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18688
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1407
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5919
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8868
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18688
Składniki
W rondlu z grubym dnem zeszklić na 2-3 łyzkach masła posiekaną cebulkę i czosnek, wrzucić na to ryż, podlać winem. Mieszając poczekać az wino wsiąknie. Gotować ryż dotąd aż będzie prawie miękki, cały czas podlewając w trakcie gotowania po 1-1,5 łyżki wazowej bulionu. W międzyczasie ugotować groszek, posiekać chili, wrzucić razem z groszkiem do ryżu, posypać całość parmezanem, wymieszać. Posypać świeżą bazylią. Smacznego :)