Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe ;)
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 197
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 817
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 485
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666447
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 197
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 817
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 485
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666447
Składniki
W rondlu z grubym dnem zeszklić na 2-3 łyzkach masła posiekaną cebulkę i czosnek, wrzucić na to ryż, podlać winem. Mieszając poczekać az wino wsiąknie. Gotować ryż dotąd aż będzie prawie miękki, cały czas podlewając w trakcie gotowania po 1-1,5 łyżki wazowej bulionu. W międzyczasie ugotować groszek, posiekać chili, wrzucić razem z groszkiem do ryżu, posypać całość parmezanem, wymieszać. Posypać świeżą bazylią. Smacznego :)