Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8539
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1782
Polecam.
Odsłon: 510
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8539
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3008
Polecam.
Odsłon: 1782
Polecam.
Odsłon: 510
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 6 równych kwadratów. Następnie każdy kwadrat przeciąć na pół (czyli na 12 trójkątów). W każdy trójkąt na środku umieścić kostkę czekolady (można 2 jak jest mała ale nie jest to konieczne) i zawinąć rogaliki.
Na blaszce rozłożyć papier pergaminowy (można wykorzystać ten z opakowania, w którym było zawinięte ciasto) i położyć na nim rogaliki. Rozbełtać jajko i posmarować pędzelkiem każdy rogalik.
PIEC: 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 lub 220 stopni.