Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2074
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1215
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2337
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2074
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1215
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2337
Składniki
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 6 równych kwadratów. Następnie każdy kwadrat przeciąć na pół (czyli na 12 trójkątów). W każdy trójkąt na środku umieścić kostkę czekolady (można 2 jak jest mała ale nie jest to konieczne) i zawinąć rogaliki.
Na blaszce rozłożyć papier pergaminowy (można wykorzystać ten z opakowania, w którym było zawinięte ciasto) i położyć na nim rogaliki. Rozbełtać jajko i posmarować pędzelkiem każdy rogalik.
PIEC: 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 lub 220 stopni.