Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 129
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 225
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2165
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 129
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 225
Składniki
Żółtka ukręcić z cukrem. Białka ubić na pianę, dodać zmieszane z cukrem żółtka, a potem stopniowo mąkę delikatnie mieszając.
Dużą prostokątną blachę wykładamy natłuszczonym pergaminem, na to wylewamy ciasto i rozprowadzamy równo. Pieczemy 15-20 min w temp 180 stopni.
Upieczony biszkopt wyjąc z piekarnika, przykryć wilgotną ściereczką, odwrócić spodem do góry, a pergamin spryskać zimną wodą i zdjąć. Roladę skręcić razem ze ściereczką i odstawić do przestygnięcia.
Przestudzoną rozwinąć, posmarować masą z budyniu i ponownie ściśle zwinąć. Udekorować wg uznania np.: polewą czekoladową.