Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11909
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1307
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12545
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3692
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11909
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1307
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12545
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3692
Składniki
Żółtka ukręcić z cukrem. Białka ubić na pianę, dodać zmieszane z cukrem żółtka, a potem stopniowo mąkę delikatnie mieszając.
Dużą prostokątną blachę wykładamy natłuszczonym pergaminem, na to wylewamy ciasto i rozprowadzamy równo. Pieczemy 15-20 min w temp 180 stopni.
Upieczony biszkopt wyjąc z piekarnika, przykryć wilgotną ściereczką, odwrócić spodem do góry, a pergamin spryskać zimną wodą i zdjąć. Roladę skręcić razem ze ściereczką i odstawić do przestygnięcia.
Przestudzoną rozwinąć, posmarować masą z budyniu i ponownie ściśle zwinąć. Udekorować wg uznania np.: polewą czekoladową.