Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327941
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8672
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7270
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4972
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327941
Składniki
Żółtka ukręcić z cukrem. Białka ubić na pianę, dodać zmieszane z cukrem żółtka, a potem stopniowo mąkę delikatnie mieszając.
Dużą prostokątną blachę wykładamy natłuszczonym pergaminem, na to wylewamy ciasto i rozprowadzamy równo. Pieczemy 15-20 min w temp 180 stopni.
Upieczony biszkopt wyjąc z piekarnika, przykryć wilgotną ściereczką, odwrócić spodem do góry, a pergamin spryskać zimną wodą i zdjąć. Roladę skręcić razem ze ściereczką i odstawić do przestygnięcia.
Przestudzoną rozwinąć, posmarować masą z budyniu i ponownie ściśle zwinąć. Udekorować wg uznania np.: polewą czekoladową.